Οι 10 εκ των καλυτέρων ρήσεων του Σωκράτη

  1. Θα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Μην προσποιείσαι ! Ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις με τιμή στον κόσμο, είναι να είσαι στην πραγματικότητα αυτό που φαίνεσαι & εάν παρατηρήσεις, θα δεις, όλες τις ανθρώπινες αρετές να αυξάνουν & να ενισχύονται με την πρακτική.
  1. Η αρετή δεν προέρχεται από τα χρήματα. Να μην σκέφτεστε αυτά που κατέχετε, αλλά κυρίως να φροντίσετε για μεγαλύτερη βελτίωση της ψυχής. Η αρετή δεν φτιάχνεται από τα χρήματα, αλλά από την αρετή έρχονται τα χρήματα.
  1. Διάβασε τα γραπτά άλλων ανδρών & γυναικών για να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Βελτίωσε τον εαυτό σου διαβάζοντας τα γραπτά άλλων, έτσι ώστε να κερδίσεις εύκολα αυτό που οι άλλοι έχουν κοπιάσει σκληρά.
  1. Σοφία είναι να γνωρίζεις πόσα λίγα ξέρεις. Είμαι κάπως σοφότερος κατά τούτο μόνο: πως εγώ τουλάχιστον δε νομίζω ότι ξέρω εκείνα που δεν ξέρω. – Η αληθινή σοφία έρχεται στον καθένα μας, όταν συνειδητοποιήσουμε το πόσο λίγα γνωρίζουμε για τη ζωή, τους εαυτούς μας & τον κόσμο γύρω μας. – Είμαι ο σοφότερος ζωντανός άνθρωπος, γιατί γνωρίζω ένα πράγμα & αυτό είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα.
  1. Εάν θες να αλλάξεις τον κόσμο, να αλλάξεις πρώτα τον εαυτό σου. Εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο, ας ταρακουνήσει πρώτα τον εαυτό του. Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει τίποτα σταθερό στις ανθρώπινες καταστάσεις. Ως εκ τούτου, απέφυγε τον αδικαιολόγητο ενθουσιασμό στην ευημερία, ή την αδικαιολόγητη στεναχώρια στις αντιξοότητες.
  1. Θα είσαι πλούσιος όταν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις αρκετά. Είναι πλουσιότερος αυτός που είναι ικανοποιημένος με το λιγότερο. Η ικανοποίηση είναι ο φυσικός πλούτος, η πολυτέλεια είναι τεχνητή φτώχεια.
  1. Να τρως υγιεινά για να ζήσεις καλά. Άνθρωποι χωρίς αξία ζουν μόνο για να τρώνε & να πίνουν. Οι άνθρωποι με αξία, τρώνε & πίνουν μόνο για να ζήσουν.
  1. Εξερεύνησε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είμαι Αθηναίος ή Έλληνας, αλλά ένας πολίτης του κόσμου.
  1. Επίλεξε τα λόγια σου με σύνεση. Οι λάθος λέξεις, δεν είναι μόνο βλαβερές, αλλά μολύνουν με κακία την ψυχή σου.
  1. Μην καταπνίξεις ποτέ την περιέργεια σου ! Η αναζήτηση είναι η αρχή της σοφίας.
Σωκράτης

Σωκράτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s